keskiviikko 19. elokuuta 2015

Eeppinen peili


Jos huoli rahojen riittämisestä vanhustenhoitoon ja lapsiin ja mitävielä olisi se oikea syy eikä näitä vain käytettäisi keppihevosena omalle muukalaispelolle, huutaisi tietty ihmisryhmä nyt oikein helvetin kovaa kun potilastietojärjestelmä Apotin toteuttamisen voittanut

"Epicin tarjous oli 384 miljoonaa. Apotin kokonaishinnaksi arvioidaan tällä hetkellä 575 miljoonaa euroa. Summa jakaantuu kymmenelle vuodelle."

Tässä pitää huomioida, että järjestelmä on pelkän HUSin, ei esim. koko Suomen, johon siihenkin hinta olisi moninkertaisesti yläkanttiin mistään järkevistä määristä.

En tiedä mitään taiteesta mutta tiedän mistä tykkään, ja sama että en tiedä mitään massiivisten järjestelmien ohjelmistokehityksestä, mutta eihän nyt vittu.

Vaan ei löydy sen verran itsetutkiskelujaksamista ihmiseltä, että miettisi että onko ne puhelimeen puhuvat turvapaikanhakijat nyt sitten oikeasti se kaikkein suurin Suomen tuhoava menoerä. Vai oisko, OISKO HEI?

Mutta ei, eivät huuda, tietyt ihmisryhmät. ON VISSIIN LIIAN MONIMUTKAISIA ASIOITA NÄMÄT TÄMMÖISET DIGITAALIJUTUT, MUTTA NEEKERIT, NE NE ON HELPPOJA. Ja muutenkin kyllähän tässä kuitenkin sairaanhoitoa kun kerran potilastietoa ja järjestelmä. Että niin.

Kattokaa nyt saatana soikoon peiliin, ihan joka iikka. Pihtiputaan mummosta Kähtävän koneinsinööriin ja sitä kautta yhteisten rahojen käytöstä päättäviin elimiin. En tarkoita instansseja vaan mulkkuja. Että onko tässä nyt enää yhtään mitään helvetin järkeä?


(Lainauksen lähde: http://www.hs.fi/kaupunki/a1305978101832 )


qb

ps. mitä veikkaatte, onko valmis 10 vuodessa ja 575 miljoonalla eurolla? Ei, tiedätte itsekin, ettei ole.

Ei kommentteja: