torstai 15. lokakuuta 2009

18. Huomenna mennään Korkeasaareen

Leijona käyskentelee kalliolla ja pörhistää harjaansa. Riikinkukko keikaroi pitkin polkua ja elvistelee pyrstöllään. Apinat heittelevät toisiaan ja yleisöä kakalla. Jos laamalle laittaisi jointin suupieleen ja myssyn päähän, sen kanssa voisi perustaa reggaebändin. Eläintarha on ihmisten yhteiskunta pienoiskoossa. Vai onko yhteiskunta vain suuri eläintarha? Aitoja on vähemmän, mutta ne lisääntyvät kaiken aikaa. Mutta eivät sellaiset aidat joita minä haluan!

Olen jo aiemmin viitannut lyhyesti siihen, miten nettiuutisten ja vastaavien (esim. youtube) kommentoijat saisivat jäädä kaatuvan kirjahyllyn alle, mieluusti sellaisen, jossa säilytetään kirjojen välissä napalmia, saksia, ampiaispesiä ja kullipukuspektaakkelin mukaisesti rumia latinankielisiä sanoja joita kommentoijat eivät ymmärrä. Siinä missä kommentoijat ovat aina samaa kastia, erilaisilla keskustelupalstoilla sentään on joskus joku kunnollinenkin ihminen keskustelemassa. Mutta entäs ne, jotka eivät ole kunnollisia?

Moraalinen Kansalainen on huolissaan homoavioliitoista. Ydinperhe - isä, äiti ja lapset - on yhteiskunnan ja sivistyksen perusta. Ilman tätä moraali rapistuu. Huomaamatta jää, että ydinperhe on nykyään heterosuhteissakin, jos ei nyt harvinainen ja poikkeus, niin ei ainakaan ainoa maan tapa. Kristillismoraalinen Kansalainen paheksuu toki tätäkin, mutta muiden Moraalisten Kansalaisten mukaan tämä on vielä ihan ok. Tällä kertaa (huomatkaa, että tekstiä kirjoitettiin kauan ennen julkaisua) tunteita kuumensi kysymys homoparien sisäisestä adoptiosta, siis sellaisesta jossa toinen vanhemmista on lapsen biologinen vanhempi. "Mutta kun aitoa rakkautta voi olla vaan avioliitossa ja..."

Ei sinulla mitään rakkautta ole. Sinulla on moraalisi. Have fun storming the castle!

Huolestunut Kansalainen on lanseerannut ilmoille lausahduksen "aivan varmasti tässä nyt jotain lakia rikotaan, ja aion ottaa selvää mitä". Huolestunut Kansalainen on huolestunut, koska televisiossa--

BREAKING NEWS! HAUKUN KAIKKI INTERMISSION! BREAKING NEWS!

Kun luvataan että voi voittaa 900% kapitaa, kaikki järki lentää romukoppaan. Ilmiselvän jutun ohitan, mutta kerron tarinan muinaisesta Kreikasta. Daidalos tekee pojalleen Ikarokselle siivet, jotta poika pääsisi pakenemaan Kreetalta. Kaikki menee hyvin alkumatkasta, kunnes Ikaroksen innostus lentämisen siisteydestä (voidaan lukea vaikka ylpeydeksi tai vauhtisokeudeksi, jos näin halutaan) saa pojan unohtamaan varoitukset vahasiipien kestävyydestä ja lentämään aina vain ylemmäs. Ikaros lentää liian lähelle aurinkoa, siivet sulavat ja pojasta olisi jäljellä vain märkä läiskä, ellei alla olisi merta. Loppu kuitenkin tulee.

Tarinan opetus? On mielestäni reilua, jos jo monen sadan prosentin tuottoa ehdottelevan firman nimestä voi jokainen päätellä itse, tarvitaanko paikalle Amiraali Ackbar http://www.youtube.com/watch?v=dddAi8FF3F4 Viittaan tietenkin tähän tapaukseen: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/74085-suomalaisia-vedettiin-hoplasta-%E2%80%93-taas

BREAKING NEWS! HAUKUN KAIKKI INTERMISSION! BREAKING NEWS!

Takaisin pääaiheeseen. Huolestunut Kansalainen on huolestunut, koska televisiossa on lapsille sopimatonta materiaalia iltayhdeltätoista. Hän on närkästyksissään, kun aamuyöllä maksukanavalla on seksuaaliakti (Big Brotherissa pantiin. Joo, näkyi, mutta odotapas!), koska "eihän televisiossa saa tällaista näyttää!" Anteeksi, oliko tämä se laki jota nyt varmasti rikottiin? Televisiossa saa kahdentoista jälkeen näyttää ihan puhdasta hiihtoa, mikään kanava vain ei halua näin jostain syystä tehdä. Veikkaan että syynä on tv-chatit, joista toisin kuin panodraamasta tuotto on muutakin kuin nyrkillinen ryynejä. Mutta eikö kukaan ajattele lapsia?!

No katsokaas, sitten on Valveutunut Kansalainen. Valveutunutta Kansalaista kismittää suunnattomasti muun muassa se, että maahanmuuttajanaiset saavat oman uintivuoron. Miksi se on paha asia? No uskonto, koti, ei-isänmaa, kuka näistä oikein ottaa selvää, mutta kuvaavinta on "heti haukutaan rasistiksi jos on vähänkin maahanmuuttokriittinen ja vain puhuu selvistä tosiasioista, kuten että en minä sano että se olisi joku afrikkalaisten ominaispiirre ettei työnteko maistu mutta ei niitä kyllä tänne tarvittais yhtään makailemaan". Jos tekee mieli katkoa niskoja joka kerta kun näen jonkun kommentoivan kuin olisi keksinyt mielestään sanottavaa jota kukaan muu ei ole ajatellut, viitataan vanhaan sanontaan ja "maassa maan tavalla tai maasta pois", niin ehdoton lempparini on "pitäisi auttaa ihmisiä taloudellisesti omissa maissaan". Mä luulen että sorakuopan reunalle talutettu siviili olisi ollut 1918 tosi onnellinen taloudellisesta kriisiavusta omassa maassaan. "Mutta eihän ne lähteneet mihinkään. Ja se oli puhtaasti punaisten/valkoisten syytä!" Niin.

Järkevä Kansalainen on lukenut. Kirjan tai kaksi, mutta etupäässä nettikommentteja. Järkevä Kansalainen osaa ajatella järkevästi ja päätellä loogisesti. Hän tukeutuu blogeista saatuihin faktillisiin tosiasioihin. Järkevä Kansalainen nauraa ilmastonmuutokselle, koska "miten niin lämpenee, paljon kylmempi oli tämäkin kesä". Hän vetää esiin tutkimuksen tutkijalta Kalifornian yliopistosta. Ikävää on, että ensinnäkin Kalifornian yliopisto joko ei tunne kaveria tai on vapauttanut kaverin takaisin luontoon, toisekseen mies on kyllä professori mutta ei millään sellaisella alalla, joka hiukkaakaan sivuaisi ilmastoasioita. Järkevä Kansalainen ei anna tämän häiritä, koska fiksut ihmiset kyllä tietävät kaikesta kaiken, ja lisäksi tiedeyhteisö savustaa kyllä ulos jos on vähänkin yleisestä mielipiteestä eroava väite. Kyseinen tutkija saa siis pinoonsa vielä salaliittoteorian ja marttyyrinleimankin. Kiitos, Järkevä Kansalainen. Nice job breaking it, hero!

Olen vakaasti sitä mieltä, että Kansan Syvät Rivit pitäisi tarhata eläintarhatyyppiseksi kokonaisuudeksi, jossa eri häkeissä oleville erityyppisille Kansalaisille voitaisiin yhdessä naureskella ja osoitella, käydä hakemassa välillä vähän hattaraa kojusta ja yrittää sietää itkeviä lapsia joilta on tikkari kadonnut. Jotkut aidat ovat vain hyvästä.

Ei kommentteja: