maanantai 19. lokakuuta 2009

19. Maailman nopein kansa ja lasten mehuhetki

Ihan kohta on joulu. Justiinsa oli juhannus. Joka ikinen suomalainen kauppa on täynnä ostoskärryillään säntäileviä, toisiin törmäileviä ja täysin idioottimaisiin paikkoihin idioottimaisesti niitä kärryjään jätteleviä ihmisen irvikuvia. En ota sinällään kantaa materian haalimiseen, koska tykkään lahjoista ja se on just siistiä, en siihen että muutamaksi päiväksi ostetaan puolen kaupan safkat kotikaappiin koska jouluna pöytien kuuluukin vähän notkua. Mä puhun siitä epätoivoisesta rallista, mitä käytävillä ajetaan kun aikamääreet puskee päälle ja mahtaako se joulu tänä vuonna tullakaan jos ei olla valmiita.

Suomi on rallikansaa, kaikki paitsi karavaanarit. Sen huomaa jo siitä, millaisella antaumuksella poliisin uutta ylinopeusnollatoleranssia ruoditaan. Amerikan ihmemaassa niillä on semmoinen sanonta kuin road rage. Minulla on board rage, jossa board viittaa keskustelupalstoihin.

Minun piti kirjoittaa tästä asiasta jo aiemmin, silloin kun tästä nollatoleranssijutusta oli kesällä kohinaa. Nyt se kuitenkin sitten tulee voimaan, ja voi elämä mikä nollatoleranssi. Ilmeisesti 11 km/h ylinopeudesta vasta rapsahtaa sakko. Tietty nollatoleranssi on mukavampi sana kuin yksitoistatoleranssi, mutta oikeasti!

Silloin kun nollan piti vielä olla nolla, suurin ärsyke koko ongelmassahan oli ihmisjoukko, joiden mielestä on täysin mahdoton ajaa tasan 80 km/h, tai kaksi kilometriä alle, mutta on täysin mahdollista ajaa täsmälleen juuri ja juuri alle 10% ylinopeusrajan, jotta poliisilla ei ole mitään sanomista. Oikeastihan kysymys on siitä, että ei nyt vaan haluttaisi ajaa vähän hitaampaa, ja tästä sitten syytetään poliiseita ja vainoamista ja ties mitä mukavan raflaavia sanoja joita poliitikotkin mediassa viljelevät. Ajojahti. Se tosin tulee vasta jos poliisia lähtee karkuun.

Koko nollatoleranssilakimuutosblaablaablaa olikin sitten vain keino yhtenäistää koko Suomen poliisien käytäntö tähän 11km/h ylinopeuteen.

No, nyt kun tämä on hieman laantunut ja tupakan täyskieltoa toivovat eivät nyt juuri keksi enää uusia ehdotuksia, alkoholiehdotuksia vielä keksitään. Uusin keksintö on että nuorten kuljettajien autoissa kiellettäisiin alkoholinkäyttö vallan, koska humalaiset yllyttävät kuljettajaa riskinottoon. Jos nyt ohitetaan täysin ehdotuksen typeryys huomioilla, että matkustajat saisivat edelleen olla humalassa ja näin ollen valmiita yllytyksiin, niin mielestäni myös nuoret kuljettajat voitaisiin kieltää täysin. Tai itse asiassa koko nuoriso. Mietitäänpä.

Jos ei lasketa harvoja erityistapauksia jolloin lapsinerot tai muuten vain fiksut kaverit saavat jotain TÄHDELLISTÄ aikaan ennen, sanotaan nyt vaikka kahtakymmentä ikävuottaan, niin nuorisosta ei ole mihinkään. Eikä tämä ole mikään "nykynuoriso on pilalla"-itku. Nuoriso on aina, siis ihan AINA ollut perseestä ja täysin turhaa. Vähän väliä saa lukea uutisista miten nuoriso taaskin sitä pahaa ja tätä huonoa ja kaikki on pilattu. Nuoret ovat huonoja ja vastuuttomia rahankäyttäjiä, nuoret ovat huonoja ja vastuuttomia internetin käyttäjiä, nuoret ovat huonoja ja vastuuttomia liikenteessä.

Nyt on huomattava, ettei tämä ole sarkasmia uutisointia ja aiemmin mainittua pullouutista kohtaan. Nuoriso on ihan rehellisesti ottaen huono ihmisryhmä, ja auta armias sitä konservatiivisuuden määrää, minkä nuoret ihmiset muun muassa sinne netin keskustelupalstoille vuodattavat.

Koska yritän pitää elämässäni vain edes normaalijärjellä varusteltuja ihmisiä ja sulkea idiootit elinpiirini ulkopuolelle (ihan siitä käytännön syystä, etten kestä tyhmiä ihmisiä yhtään sen pidempään kuin voin itse päättää, ja tämä aika on melko lyhyt), joudun Kansan syvien rivien kanssa tekemisiin lähinnä netissä, erilaisilla keskustelupalstoilla, blogeissa ja uutiskommenteissa. Kammottavinta (vaikkakin toki lohdullista) koko asiassa on että umpimielisistä idiooteistakin todennäköisesti joku välittää niin paljon niin pyyteettömästi, ettei sano että pää pois perseestä järki käteen turpa kiinni lue lisää nyt tuulikaappiin. Ja kammottavaa on myös se, miten nuorina ihmiset kaivautuvat Kansan syviin riveihin.

Nuorison kieltäminen olisi kaikkien etu. Jos nuorison alaikäraja laitetaan tarpeeksi alas, saadaan varmasti kiellettyä suuri osa lapsistakin. Tästä on plussaa sekin, että vanhemmilla ihmisillä joululahjojen hankintalista on huomattavasti lyhyempi, joka taas puolestaan vähentää stressiä kaupoissa ja rallia käytävillä.

Sitten vielä druidit kieltoon, ja juhannuskin on pelastettu.

Ei kommentteja: