perjantai 18. huhtikuuta 2008

5. It socks ass!

Pesin tänään pyykkiä. Reilut kahdeksan tuntia joista noin kuusi kahdella koneella. Se tekee n. 14 konetyötuntia. Joka taas tekee viisi koneellista. Jos ei aleta räyhäämään paskoista, pyykkituvan yhteiskäyttöön soveltumattomista pyykkikoneista joiden ohjelma-aika on jotain reilun kahden tunnin ja reilun kolmen tunnin väliltä, vaihdellen, voidaan piiskata paskoja ihmisiä, jotka eivät osaa käyttää pyykkitupia, pyykkikoneita tai oikeastaan mitään muutakaan, mikä liittyy yhteiskäyttöisiin taloudenhoidollisiin tiloihin tai laitteisiin.

Taloyhtiössämme on n. 50 soluasuntoa, joissa on kahdesta kolmeen solua per asunto, ja pyykkituvassa on tosiaan kaksi kotitalouskäyttöön suunniteltua ainakin kotimaisomisteista jos ei -valmisteista pyykkikonetta. Varaaminen hoidetaan tuntikohtaisella listalla, konekohtaisesti. Ei valitettavaa. Ongelma on se, että vaikka tämä toimi edellisten, vanhojen teollisuuskokoisten koneiden kanssa joiden ohjelmat kestivät 35 minuutista melkein tuntiin, tämä ei toimi koneiden kanssa, joiden pesuaika vaihtelee reilusta kahdesta tunnista melkein kolmeen ja puoleen. Kaikki olisi kuitenkin hallittavissa pienellä ärsytyksellä, ellei suurin osa tilaa ja laitteita käyttävistä olisi tumpeloita vätyksiä.

Lähes jokainen pyykkikeikkani (n. kahden viikon välein) alkaa sillä, että pesen molempien koneiden pesuainesyötön. Kaukalot on helppo erottaa toisistaan, mutta siitä huolimatta huuhteluainelokerossa on kerta toisensa jälkeen paakkuuntunutta pesuainetta. Pesuainevalumia on pitkin koneita. Haistakaa mursut paska!

Ilmeisesti myöskään kuivausrummun suodatinta ei puhdista kukaan muu kuin minä. Tämänpäiväisestä nukasta olisi voinut tehdä paidan. Kokonaisen, ja todennäköisesti painatuksella. "Yksittäistapaus", olisi lukenut minulla. Tai ehkä "Se ei ole aukko, ennen kuin pystymme itse varmistamaan että se on aukko". Käytän samaa doktriinia naisten kanssa, eikä pankkipalveluitani tarjota kalevalaisittain.

Noh. Vittu. Kun pyykit oli pyykätty, ja tuli aika keksiä iltatekemistä, ja kaverilla tupaantulijaiset, ja sitten ne saatanan sukat! Mikä perkele siinä on että nykyään ei saa sukkia, jotka kestäisivät ehjänä kaksi käyttökertaa? Tai *GASP* kolme! Köyhän opiskelijan varastoista ei löytynyt yhtään kokonaista sukkaparia, jonka pohjat eivät olisi olleet rei'illä (kerron itsestäni enemmän kuin pitäisi, kaverit, mutta haistakaa paska, syytän sukkavalmistajia!).

Mikä hitto siinä on, etteivät ne voi kestää? Kantapäät riekaleina välittömästi. Kaikille elämättömille olmeille tiedoksi, vaihdan sukat päivittäin. Ei, ne eivät syövy.

Tämän lisäksi, en käytä juurikaan urheilusukkia, mutta sen mitä käytän, tummia. Voisiko joku keksiä sellaisen urheilusukan, mitkä jalasta poistaessa ei jalkapohjissa ole jälleen aineistoa t-paidan teettämiseen? T-paidassa lukisi "vittuile vaan, saunan takana on metsä" ja takana "täällä on se metsä". Vituttaa kun suihkussa huomaa jälleen kerran ritilän olevan tukossa pienistä sukan osista.

Sukat, siis. Joku pesukonevalmistaja selitti, miten sukkien katoaminen pesukoneiden syövereihin on mahdotonta, koska pesukoneiden rumpujen reiät ovat niin pieniä. Haistakaa tekin vaan pitkä saatana! Mihin ne mun sukkieni parit sitten katoavat? Pyykkikorista nostelen sukat (ja muut pyykit) muovipussiin, jolla kannan aineiston pesutupaan. Pesutuvan kaakelointi on vaaleaa, joten muovipussista koneeseen nostaessa putoavat sukat näkyisivät varmasti. Koneen pyörittyä sama rituaali toistuu toisinpäin, paitsi että kun lähteenä oli pyykkikori, kohteena onkin nyt pyykiteline (tai no, aika usein kuivausrumpu samassa tilassa, jonka jälkeen se pussi, jonka jälkeen vaatekaappi). Vaihtoehdot ovat, että ne teidän helvetisti liian pienet rumpujen reikänne imevät niitä sukkien pareja, tai sitten huoneistoni nurkat ovat täynnä muovipussista vaatekaappiin tai pyykkikorista muovikassiin matkalla olleita, ohimennen pudonneita sukkia.

Imuroin turhan harvoin, mutta olen varma, että nurkissa oleviin pölykoiriin ei silti piiloudu kokonaisia, tummia sukkia.

Pareja ei silti löydy. Ja perkele, myös ne ihmiset jotka kutsuvat pölykoiria villakoiriksi, saisi piiskata. Villakoirat on puudeleita, semmotteita, tiiätte kyllä. Mikä teitä vaivaa?

Takaisin ruotuun. Pyykit, perkele.

Onneksi seuraavaan pyykkipäivään on taas se pari viikkoa. Pesin tällä kertaa koko pyykkikorin tyhjäksi, toisin kuin yleensä, kun yritän teemoittaa pyykkipäiviä, kuten "tänään vaatteita" tai "tänään lakanat ja pyyhkeet". Eipä sitä toisaalta paljon muita kategorioita olekaan. Mutta ehkä nyt pystyn lykkäämään uskonmenetystä ihmiskuntaan jopa kolmella viikolla, kahden sijaan. Sillä kansa, joka ei osaa käyttäytyä pyykkituvassa, tai sijoittaa pesuaineita saatana omiiin lokeroihinsa (niitä on oikeasti kolme, esipesu, pesu, huuhtelu, ne on tarkkaan merkitty, jumalauta!), ei tule koskaan pääsemään tähtiin.

Jalassani on sukat. Ne ovat ihme kyllä samaa paria, mutta molemmissa on reikä. Toisessa kaksi.

QB

P.S. Kukaan ei ole uskaltanut kommentoida. Pahoittelen jos annoin sen kuvan, ettei kommentointi ole tervetullutta (vaikka olettekin jonon ensimmäisiä, jos teette sen!), koska se on. Tarkoitukseni oli sanoa, että jos puhutte tyhmiä, niin tyhmiin kommentteihin tulee tyhmiä kommentteja. Tiedätte jutun.

Lisäksi, sain palautetta samankaltaisuudesta Eniten vituttaa kaikki -blogin kanssa. En ollut tutustunut tuotteeseen ennen, mutta myönnän samankaltaisuuden, nyt kun olen. Great minds think alike. En usko että intternet vuotaa yli, vaikka molemmat sisällymme samaan aikaan.

Ei kommentteja: