torstai 10. huhtikuuta 2008

1. Maljani on ylitsevuotavainen

Perkele. Niin vain käy joskus. Kun henkilökohtaisia sietomarginaaleja venytetään tarpeeksi, kuppi kaatuu, pajatso tyhjenee ja pankki räjähtää. Itselleni näin kävi eilen. Kun ärsyttäviä asioita vuosikausia patoaa, jossain vaiheessa engelsmanni lainaisi King James Versionia sanoin "my cup runneth over" eli suomalaisittain "kuohuu yli", toisin sanoen "nyt vittu riitti".

Mitä muuta silloin voi tehdä, kuin perustaa blogin, ja haukkua kaikki?

Hei, minä olen QB, ja minua kiristää. Hyvinkin moni asia, jos ihan tarkkoja ollaan, mutta mitä sitä nyt hiuksia halkomaan. Blogini tarkoituksena on haukkua kaikki. Se kattaa niin ihmiset, ihmisryhmät, ilmiöt, tuotteet kuin vaikkapa sanonnat tai sään. Tulen toistamaan itseäni. Tulen kiroamaan kun kirotuttaa. Ja jos joku loukkaantuu koska tuntee piston sydämessään, niin hyvä niin. Jos joku loukkaantuu jonkun muun puolesta, niin... no, teille on luvassa luku myöhemmin. Ja jos kaverini tuntevat, että "nyt se puhuu minusta", niin todennäköisesti teen juuri niin. Vihaan teitä myös. Mutta älkää ottako sitä henkilökohtaisesti: vihaan kaikkia tasapuolisesti, myös itseäni.

Viimeiseksi, ennen ensimmäistä lukua, haluan sanoa muutaman asian. Ensinnäkin, kun Vallankumous alkaa ja ihmiset laitetaan jonoon, ensimmäisenä ovat tekstiviestipalstoille viestejä lähettävät, blogien ja nettiuutisten kommentoijat, sekä blogaajat. Paskasakkia kaikki tyystin! Saa toki kommentoida, mutta on sitten ihan turha kuvitella, että sievistelen asiaa tai nyökkäilen. Jos haluatte äänenne kuuluviin, olkaa valmiita siihen että joku huutaa kovempaa ja rumemmilla sanoilla. Teistäkin, armaat mielipiteenilmaisijat, tulen kertomaan myöhemmin lisää.

Toiseksi, kieliopista. Pilkutan miten sattuu. Saatan kirjoittaa toisinaan monipolvisia, rakenteeltaan oikeasti virheellisiä virkkeitä. Osaan pääasiallisesti yhdyssanat. Käytän isoja kirjaimia ja välimerkkejä. Oletan, että mahdolliset (joo joo, te molemmat kaverit) kommentoijat yrittävät edes. Apinasuomea suoltavat syön elävältä, enkä puhu vertauskuvallisesti. Teen virheitä, aivan kuten tavallisetkin kuolevaiset, joten voitte olla varma, että iso kirjain sanojen "suomalainen", "turkulainen" ja "elokuu" alussa on ajatushäiriö. Sanan "turku" alussa olevan t-kirjaimen koko riippuu mielentilasta. Ja jos sydämessä on kaksi ämmää, toinen on mieluusti Anne Hathaway.

Kolmanneksi, ja vähemmän yllättäen, tykkään tisseistä. Tykkään myös pyllyistä, mutta vaikka niiden tuijottaminen on avariystävällisempää (takaapäin, poissa silmistä ja niinollen tulilinjalta), ne tulevat vasta puolennellatoista sijalla. Luultavasti. Joka tapauksessa, sanon tämän vain, jotta niiden ujuttaminen tekstin väliin ei kuulostaisi siltä, kuin vain yrittäisin ujuttaa niitä tekstin väliin, vaan koska minusta ne ovat sellainen hyvä universaali kivan jutun määritelmä, vähän kuin jäätelö olisi, jollei kukaan koskaan päättäisi pilata tunnelmaa sanomalla "ai minttujäätelö? Hyi, en voi sietää. Rommirusina on parasta."

Nyt kun tärkeät asiat on alta pois, voidaan aloittaa.

QB

Ei kommentteja: